Kahvakuulaurheilu

Red Weasels ry on Suomen Kahvakuulaurheilun jäsenseura


Punaiset näädät tykkäävät treenata kahvakuulilla monipuolisesti, mutta kun lähdetään kilpailemaan, unohdetaan turkkilaiset ylösnousut, tuulimyllyt ja etuheilautukset. Kahvakuulaurheilussa seistään paikallaan ja nostetaan!

Toisin kuin painonnostossa, kahvakuulaurheilussa nostetaan yhden maksimipainon sijaan yhdellä seisomalla maksimitoistot. Säännöistä lyhyesti:

Kesto - 10min. Mikäli pudotat kuulan lattialle, lepuutat roikottamalla kuulaa jalkojen välissä, vaihdat kättä useammin kuin kerran, tuomari käskee lopettamaan tai yksinkertaisesti et jaksa pidempään - suoritus loppuu jo aiemmin.

Lajit - tempaus, työntö, one arm long cycle, long cycle. Tempauksessa kuula heilautetaan yhdellä liikkeellä pään päälle. Työnnössä kuula työnnetään koko vartalon voimalla rinnalta pään päälle ja takaisin. One arm long cycle ja long cycle on yhdistelmäliike rinnallevedosta ja työnnöstä. Rinnallevedossa kuula heilautetaan jalkojen välistä rinnalle ns. räkkiasentoon. Liike pysäytetään ja jalat suoristetaan ennen työntöä.

Painot - naisilla amatöörisarja 16kg, kilpasarja 24kg. Miehillä vastaavat 24 ja 32kg.

Muuta - naiset kisaavat kaikki lajit yhdellä kuulalla. Miehillä kuulat molemmissa käsissä, paitsi tempaus yhdellä kuulalla. Yhden kuulan liikkeissä vain yksi kädenvaihto sallitaan. Nykyään kisaillaan jo kaikenlaisia maratoneja erittäin pitkillä ajoilla, mutta näädät eivät oikein niistä innostu.


Tulevia tapahtumia 2022:

- jäsentenväliset kilpailut 25.2.22