Toiminnallinen Urheilu

Red Weasels ry on Suomen Toiminnallisen Urheilun jäsenseura.


Toiminnallisen Urheilun kilpailuissa testataan monipuolisesti erilaisia ominaisuuksia, kuten liikkuvuutta, nopeutta, koordinaatiota, lihasvoimaa, kehonhallintaa, räjähtävyyttä sekä hapenottokykyä. Pelkkä voima ei puhu, pitää olla myös taitoa, kiitettävä kestävyyskunto ja ennen kaikkea kova pää.

Tämä sopii suurimmalle osalle näätälaumasta - harjoittelemmehan erittäin monipuolisesti ja toiminnallisesti yli lajirajojen.

Kilpailut koostuvat yhden tai useamman päivän kokonaisuuksista, jotka koostuvat monista erilaisista lyhyemmistä lajeista. Kilpailulajit paljastetaan usein vasta joko paikanpäällä tai vain hieman ennen tapahtumaa. Kilpailut koostuvat kuitenkin pääosin ennalta-arvattavista liikkeistä, mutta mukana voi olla myös suurimmalle osalle vieras laji tai väline. Heitetäänpä ihan hatusta esimerkki:

Kilpailu voisi alkaa lyhyellä muunnellulla triathlonilla - uinti Vihnusjärven yli ja takaisin - suppailu Edenin rantaan - juoksu Nansotaloon, sen perään heti voimatestinä esim. etsi kahden toiston max tempaus ja maastaveto 10min ajassa, lyhyen tauon jälkeen maksimitoistot leuanvetoa, siirtyminen käsillä kävellen salin toiseen päähän tekemään sata kyykkyä tietyllä punnuksella. Pienen tankkauksen jälkeen kilpailijoille annetaan fatbiket, poljetaan Mustavuoren juurelle ja noustaan se hiekkasäkki olalla ylös. Jokainen osio pisteytetään erikseen, joten ensimmäinen vuoren valtaaja ei välttämättä ole koko kilpailun voittaja.

Mainittakoon, että Red Weasels edusti vuonna 2021 varsin mallikkaasti SM-kisoissa. Yksi kulta, yksi hopea ja kaksi pronssia - kaikille osallistujille mitalit!Tulevat tapahtumat 2022:

- Suomen Toiminnallisen Urheilun SM-karsinnat maalis-huhtikuun taitteessa

- jäsentenväliset kilpailut 10.12.22